fredag 2. november 2007

Basar på Bigset Bedehus

I kveld har vi vore på basar av den gode gamle sorten. Det er stas å ete kaker, skravle med meir eller mindre kjende, kjøpe årer og håpe på å vinne.
Det var eg og prinsessa som var der, fordi ho er med i eit barnekor som song nokre songar med stor iver og sjarm.

Og då måtte vi ha maaange årer også;) Som gav ein del vinnarsjansar.

Vi fekk med oss ein heil del heim! Trur den samla "prisen" vart nær 200 kroner. Men no har vi potetgull, serviettar, sjokoladar, traktor med tilhengar, handduk med blondekant og TØFLER!

Dei er lekre! Eg veit ikkje om det er noko kjent mønster, men dei passa perfekt til prinsessa. God match!

Eg er imponert over kor store forskjellar det er på verdien av slike gevinstar. Dei godt vaksne damene som står for arrangementet har levert gevinstar i store mengder. Eg reknar med at dei vart delte slik at det vart ca lik verdi på alle gevinstane i kvar runde. Men eg syns det er litt ulik verdi på 1 pk serviettar med 1 Anton Berg marsipanbrød, i forhold til 1 pakke potetgull med 1 par strikka tøfler. Om serviettane og potetgullposen er ca like mykje verdt, vert altså eit par tøfler sett i samme prisgruppe som eit marsipanbrød. Hmmmmm.....

5 kommentarer:

syglad sa...

Så heldig prinsessa di var da, og så fint at dere fikk noe snop til helga. Ha en flott helg.

tone sa...

Artig med basar! Husker fra min barndom at vi var på "tombola" med Røde Kors, hvor mormor var aktivt medlem. Alltid masse fine dukkeklær som gevinster (husker vel Tjorvendukkene..)

Mångsysslare sa...

Det er gøy med basar! Selv så kom jeg hjem en gang med kjempefin stor gardin for 100 kr fra basar. Kjempeheldig å få hjemmelagde ting som er verdisatt langt, langt under det de burde, men det ødelegger nok markedet for de som skal selge hjemmelagde produkter på andre steder.

Silkepus sa...

Ved åresalg på bedehuset i min hjembygd pleide premiene å øke i pris utover i åresalget. Helt til slutt gikk de skikkelig dyre tingene. Venninnen min vant en gang hovedpremien som var et stort hjemmeheklet pledd. Og i hver omgang var det også de billigste premiene først og verdien økte etterhvert i trekningen.

Beate Larssen sa...

Flotte tøfler prinsessa di fikk seg :)

Enig med deg i "prissettinga". Enten er det noen som ikke har rørt en strikkepinne som har prissatt, eller så er det en meget beskjeden person som ikke tør ta mer en prisen på garnet...