mandag 2. august 2010

Enda meir mmmmmm!

I dag vart det meir blåbærsylte i heimen! Vi plukka blåbær i helga, og sjøl om minstemor sitt bidrag i plukkinga medfører minus i rekneskapen, var to vaksne og to prinsesser godt fornøgde med å ha nokre bokser rørt blåbærsylte i frysaren.

I dag tok vi ein tur til, og enda med omtrent like mykje bær og dermed ca like mykje sylte igjen. No vert det snart pannekaker med blåbær til middag, skal du sjå!

Vi hadde flaks og møtte ei lita venninne på vegen. Ho hadde alt vore på tur saman med familien sin, men vart like godt med oss opp samme fjellsida ein gong til. Blåbær frista henne også:)

Godt brød med god sylte på, det er nokså nær lykke!

Eg hadde ca 650 gram bær i dag, og hadde i 200 gram sukker og ca 20 gram frysepulver. Det vart bra!

6 kommentarer:

mimouna sa...

Rørte blåbær og pannekaker smaker nesten enda mer sommer enn jorbær, mmmm... Det er i alle fall en smak jeg forbinder med barndommens somre. Blåbær plukket vi jo selv, jordær måtte kjøpes og var litt dyrt og eksklusivt. Har fått mange myggstikk mens jeg satt på huk i blåbærlyngen ja!

Angående Little Shell-sjalet så tror jeg det blir fint i de fleste garntyper, og i WM må det jo bli nydelig. Det går ikke med så mye garn heller, så kanskje du får to sjal av en hespe. Det er enkelt å tilpasse garnmengden, en mønsterrapport er bare på 4 pinner.

Tovepia sa...

Ååå,det hørtes herlig ut!Jeg er dårlig på bærplukking, har blitt litt redd all flotten, så jeg beveger meg altfor lite i terrenget,
Kos deg og klem fra meg;)

tintin sa...

Blåbær er kjempegodt! Minner meg om at eg burde vært i skogen sjøl ;)

Meg og mine! sa...

Uff hadde jeg bare ikke vært så redd orm..... Men den hindrer meg i å ta meg en tur i skogen etter blåbær.... Desverre! Jeg beundrer dere som greier dette...
Plukker de fleste andre bærsortene,...men blåbæra må jeg hente på "Torget"...
Ha en fin dag!

Greta sa...

Har ikkje funne modne blåbære enno vi. Var på fjellet med jentene, men dei var ikkje modne. Veit ikkje om noen plasser her nede ved sjøen. Håper vi klarer å finne litt før vi drar på ferie

Frau Putz sa...

Uhmmmmmm... Jeg elsker blåbær.
Desværre har vi ikke blåbær i haven - og dem man kan købe i butikken smager af... ingenting og vand.
Det må være herligt at gå på blåbærjagt på fjeldet. Også selv om børnene spiser de fleste, før de bliver lavet til marmelade ;)