fredag 2. september 2011

Farmora mi er borte!Det er nesten ufatteleg. Farmora mi, Dagny Helene, er ikkje lenger blant oss! Ho rakk å bli 97 år, og ho var, som du ser av biletet, ei fantastisk dame:) Klar i toppen, litt slitne bein. På tirsdag ramla ho på soveromsgolvet, og braut lårhalsen. Det vart operasjon og alt som fyl med, og kroppen tolte nok ikkje påkjenningane. I dag sovna ho inn.
Hjartet var fullt av alle ho var glad i, og ho brukte lang tid på kveldsbøna kvar einaste kveld, for ho nemnde alle etterkomarane med namn. Dermed vart kveldsbøna lenger og lenger ettersom åra gjekk;) Vi er mange som kjem til å minnast farmor/mormor/oldemor med stor glede.

Eit minne som kjem, er frå då eg var 8-10 år og hjelpte til med arbeidet på garden. Farmor stod på kjøkenet og steikte store mengder sveler eller vafler, som ho serverte i pausane. Ingen andre vafler er så gode som farmor sine!

10 kommentarer:

ariel sa...

Kondolerer. Ta vare på dei gode minna!

solveig sa...

Kondolerer. Trist at det endte med brot. Men det er sterkt å få vere klår til ein er 97!

Strikkebesta sa...

Varme tankar til deg i dag. Du skriv så flott om farmora di, eg forstår at ho har vore ei spesiell dame som du kjem til å ha med deg i tankane heile livet ditt.

Greta sa...

Kondolerer så masse. Du har ho med deg i hjertet ditt. Ditt flyttet min bestemor for 16 år siden og eg tar ho frem ofte. Ta vare på deg sjølv og dei gode minnene. Klem

Sidselsidserk sa...

Kondolerer - minnene vil du alltid ha med deg. Jeg tar meg i å savne min mormor og farmor rett som det er, og er så takknemlig for at jeg fikk mange år sammen med disse flotte kvinnene.

karna sa...

God klem til deg.
Jeg var 5 år når min farmor døde (gamle forldre) og mormor var 92 (jeg 2?) da hun døde etter lårhalsbrudd. Tenker på deg, klem

sissels sa...

Kondolerer. Godt å ha mange gode minner om de som går bort, ta vare på dem,.

trinemamma sa...

Kondolerer. Mange gode minner varmer i en sådan stund.

Frau Putz sa...

Så trist at miste - men også gode og herlige minder, du har om din farmor. Hold fast i minderne :)

Min egen farmor er også død for nylig. Hun blev 94 - og i maaaange år var hun frisk. Desværre blev hun lettere senil de sidste år af sit liv - og kendte os ikke igen, når vi besøgte hende. Det var trist, for det føltes som om vi allerede havde mistet hende længe før hun døde.
Men jeg har mange gode minder om hende fra min barndom og ungdom.

Klem fra Karina

mimouna sa...

Kondolerer. Trist å miste noen man er glad i, men samtidig godt å mange gode minner å se tilbake på.