fredag 23. oktober 2009

Endeleg fredag

Det er godt med fredagar. Litt sliten etter veka, eller veldig sliten, kanskje? Ser fram til to dagar fri til å gjere det vi vil. Ingen store dugnadsprosjekt denne helga. Konsert med Musikanten som solist saman med Ålesund Symfoniorkester søndag. Roleg og fredeleg i heimen. Gubben vaska på loftet tidlegare i kveld, og har no somna på sofaen oppe. Musikanten har besøk av kjæresten, og dei kosar seg i sofaen nede. Prinsessene søv godt, og eg veit at utpå natta kjem ei eller to av dei krypande opp i senga til mamma og pappa. Det blir av og til litt trangt, men det gjer ingenting! Det er så deilig å ha ein liten kropp som kjem for å hente litt varme:)
Før vi anar kva som skjedde, er dei store.

Av og til høyrer eg diskusjon om kva ein skal gjere for å få senga for seg sjølv om natta. No har eg godt sovehjerte, så eg søv uansett. Men eg veit at dei sluttar å kome ein eller annan gong. Musikanten kjem i alle fall aldri krypende opp i senga til oss lenger.... Og vi har ikkje gjort noko for at han skal slutte! Det er nok berre å nyte det så lenge dei kjem;)

Minstemor fekk eit par nye sokkar her ein dag. Det var att litt garn etter at pappaen fekk sine sokkar, men no er det berre 15 cm tråd att!
På onsdag og torsdag var eg i Molde på tillitsvaltsamling. Det var kjekt, eg likar å bu på hotell og ete god mat! Sidan vi berre har ein bil for tida, måtte eg ta buss. Då vart det litt strikketid der også, og eg laga eit enkelt skjerf. Eg la opp ei masse masker, til det var slutt på den korte trådenden. Etterkvart talde eg at det var 167 masker;) Så strikka eg riller fram og tilbake, altså på langs av skjerfet. For å vere litt sær, brukte eg eit nøste lilla tynn alpakka og eit nøste lilla finull. Annakvar rille i kvart garn. Det er litt fargeforskjell, men ikkje nok til at eg klarer å få det til å vise på noko bilete. Faktisk har eg streva med å vise den rette fargen i det heile. Stripene viser i dagslys:)Medan eg felte av, slapp eg ned nokre masker her og der. Det gir litt gittereffekt, men ikkje symmetrisk. Eg følte ikkje for å vere symmetrisk i går...

Fargen er nok mest lik den mørkaste her, men ikkje heilt så mørk heller. Dagslys er vanskelege greier, og blitsen min har framleis streik.

6 kommentarer:

Elins Strikkeri sa...

Fine sokker til minstemor kjekt når ein får brukt opp garnet!! Sjalet ditt vart tøft, det treng no ikkje alltid å vera symetrisk!! Ha ei fin helg:))

Red Hobbitt sa...

Kjempefine sokker. Og den skjønne kaninen i forrige innlegg. Hva er det slags sort?
Vi har også en knøtte-kanin (Hermelin), hadde aldri trodd at jeg skulle bli glad i en kanin. Men vår får også komme inn ganske ofte. Og da blir det mye kosing.
God helg=)

mimouna sa...

Godt med rolige helger! Og her får vi også besøk om natten, men bare av minsten. Enig med deg i det du skriver, plutselig er det slutt. Så da er det i grunnen greit å ha det litt trangt av og til, bare man klarer å sove da.

Kjekt med små raske strikkeprosjekter, både sokker og skjerf er grei buss-strikk.

Ha en fortsatt god helg!

Tovepia sa...

Lilla er en vanskelig farge å fotografere, men skjerfet ble skikkelig artig med maskefallet;)
Kos deg med prinsessene, de "slipper" plutselig taket;)
Ha ei riktig god helg og klem fra meg;)

lisbethbula sa...

Ja snart er de store! Søte sokker. Bildet fra huset ditt på de snødekte toppene i et av innleggene før var fabelaktig. (Bor man på Rjukan så får man sansen for fjell inn med morsmelka:-))

Judit sa...

Fint skjerf du har strikket, tar med meg "oppskriften", mulig jeg lager et slikt skjerf en dag:-)

Fortsatt god helg!