tirsdag 29. desember 2009

Ein skulle vøre 4 år i romjul, eller 3?


Ein koselig tradisjon er å gå julebukk. Eg likar det mykje betre enn halloween, der ein stort sett skal skremme folk, kreve godteri og elles sjå ekkel ut. Vi gjekk også julebukk då vi var mindre. I år fekk mine to vere med saman med nokre andre jenter som hadde kledd seg som smånissar. Mine to har ikkje nissedrakt, men dei har til gjengjeld skikkelege nisseluer og raude kåper. Flotte vart dei i alle fall.

Det var ei fin stund! Alle jentene var ivrige, dei song sjarmerende og fint, og hadde eit repertoar av julesongar som kunne imponere ei mamma eller tre. Kvart hus dei besøkte kunne by på anten frukt eller godteri, og vi såg ingen sure miner. Berre smilande huseigarar som syntes borna var søte;) Vi mødrene var einige, der vi stod litt diskret i bakgrunnen, gjerne ute av syne.

Utanfor ei dør tok jentene ei rask rådslagning: Kva song skal vi synge her? "Nå er den heldige time", meinte ei av jentene. Snakk om å treffe blink! Det må vere årets heldigaste time, når du får lov til å gå frå dør til dør og få godteri! Eg trur ikkje jentene forstod kva vi mødrene syntes var morsomt...

7 kommentarer:

Annika sa...

Kor nydlige dei va! Skulle ønske nåken kom å gikk julebukk her også... Trur ikkje her he vore nåken sida vi gikk for 15 år sida...

tintin-44 sa...

Søte julebukker! Det er en fin tradisjon, men i kaldeste laget her på øvre Romerrike denne romjula i nesten 20 minus. Godt nytt år!

Mariann S sa...

Fine jenter :)
Heilt enig, julebukk er mykje bedre enn Haloween. Jenta mi på 5 gikk julebukk sammen med 3 søskenbarn i går, kjempekjekt :) Eg gikk diskre i bakgrunnen og kosa meg med masse fin julesang :)

Helen Brekke sa...

Julebukk er jo desidert best! Hugser eg sprang til alle som budde i samme blokk som meg og sang for dei. Så tok eg samme runde tre gonger på rad, for mamma turte ikkje å sleppe meg åleine ut på ringeklokketur.

gyldenkron sa...

Julebukk er koselig. Her går de bare på nyttårsaften, mens der jeg kommer fra, gikk vi hele romjula. Putlaskatt kalles det her i Hardanger.

Sidsel sa...

Så fint å se at barna holder denne skikken i hevd. Julebukker har vi ikke fått besøk av på mange år så jeg trodde Haloween hadde tatt over helt. Godt å se at det ikke er tilfelle:-)
GODT NYTT ÅR til deg og dine

KristinÅ. sa...

Så koselig bilde :-) Så ikke meldingen din på bloggen min før i dag.Jeg likte så godt fargesammensetningen i sitteunderlaget at det også passer som en brikke. Nydelig, og sokkegarn måtte du jo få siden du ønsket deg det og littkosegarn til småjentene og deg selv. Godt nytt år. Klem fra Kristin