mandag 4. januar 2010

Det snør, det snør

...tiddelibom!

Eg er fryktelig lei av snøen som lavar ned utanfor her. I heile dag har det snøva tett, og det har vore nesten umogleg å kome seg fram, anten du har bil eller går til fots. Eg brukte nok minst 10 minutt på å kome meg ut frå parkeringa ved barnehagen. Det var bittelitt oppoverbakke der, veldig dårlege dekk på den lånte bilen, og elendig brøyting. Alle vegar har krympa i breidda, og sikta er dårleg på grunn av all snøen som legg seg overalt som eit mjukt teppe.

Jaja, det er deilig inne.

I morgon vert det ikkje teke bil, i alle fall! Håper vermeldinga stemmer, i så fall skal det bli kaldt og fint i morgon. Torsdag skal vi ha skidag, og det vert sikkert fint. Men akkurat i dag har eg fått meir enn nok snø. Vi var ute ein time på skulen, og eg såg ut som ein snømann etterpå...

7 kommentarer:

medina sa...

Her er det bikkjekaldt, men fint med nysnø som ligger overalt. Har bare snedd to dager, så det er greit:)

Anlen sa...

Vi har mykje meir snø enn vi brukar på desse kantar... Papen min målte 70 cm på flatmark tidlegare i dag, men det har jo snøva mykje etter det!

Annika sa...

Må innrømme at no syns eg vi har meir enn nok... Skal snø igjen på onsdag, seie meldingane... Sukk! Eg veeeldig glad i snømåkaren min og i firhjulstrekken i desse dagar ;) (stort sett elles også då;))

gyldenkron sa...

Her har det ikke kommet snø på flere uker, så her kan det godt komme litt som legger seg over den skitne snøen som er her nå ;)
Men jeg skjønner dere, som har fått mye snø, at nok er nok.
Godt nytt år til deg og dine

Frau Putz sa...

Weeeeeeelll...
Jeg må stadig insistere på (!) at I er HELDIGE i Norge med al den sne.
Her i DK får vi sne i nogle få dage hver vinter - hvis vi er heldige. Når der har været sne i en halv dag, er det hele kørt til "smat" og blandet med salt (Åh jo, for i Danmark salter man over alt for at undgå glatte veje) - og al den fine, hvide sne bliver grå og brun og absolut ikke fin.
Når vi tager til Norge på vinterferie, er det hele dækket af HVID sne. Også vejene. I tager vinterdæk og snekæder på bilerne i stedet for at salte - and I love it. Så vakkert.
Og bare tænk på alt LYSET som sneen reflekterer. Der er så meget mere lys med sne end når jorden er nøgen.
Meeeen... jeg kan da godt forstå, at det bliver lidt besværligt at bo med al den sne i lang tid. Du må finde "akebrettet" (tror jeg det hedder) frem og bringe barnet til børnehave på det i stedet for i bilen. Det giver så friske røde kinder til både mor og barn ;o)

Åh... hvem der bare havde 70 cm. sne i haven...
Jeg må trøste mig med, at vi trods alt har ca. 3 cm. lige NU - men det er + -grader, så alt er sikkert forsvundet, når jeg har fri fra arbejde.

Klem fra Frau Putz

Greta sa...

Her i sogn har vi ikkje fått mer snø på lenge, men vi har så det holder. Stabilt og veldig kaldt lenge. Veit ikkje om eg har opplevd slik vinter siden eg flytta hit, muligens ein gong.
Det skal bli kaldere også, i alle fall her. Ha ei fortsatt fin uke

amylin sa...

Mye snø, bikkjekaldt og ikke mye utevær her heller, men vi får kose oss inne foran peisen med en kopp te og strikketøy mens vi venter på våren og sommeren.