søndag 17. januar 2010

Kjole til meg sjølv!


No er eg ganske stolt! I dag hadde eg på meg ny kjole, strikka av det mjukaste, varmaste garnet eg har kjent på lenge:) Eg har kosa meg med å strikke den, og trur nok at eg kan kome til å bruke den på dei kalde dagane. Men det er IKKJE ein kjole for våren... I dag feira vi gubben som straks fyller 39 år, og alt før alle gjestane var komne måtte eg skifte kjole. Det var nemlig ein gubbe som hadde fyrt så kraftig at eg ikkje orka å ha på den nye kjolen... Jaja! Det er kaldt ute enno, sjøl om det ikkje er så kaldt som det har vore.

Kjolen er strikka av det nye garnet Puno frå Rauma, det er ei blanding av baby alpakka, ektra fin merino og polyamid. Resultatet er tjukt, mjukt og deilig. Strikkepinnar 6, det går fort å strikke nokre cm då!

Sidan eg ikkje klarte å få bilete der detaljane med ribbestrikk på ermene og glattstrikk på resten viser, låner eg bilde av blekka med oppskrift... Butikken min hadde ikkje rett farge, eg måtte velge mykje mørkare eller mykje lysare enn originalvalet. Så eg tok den mørke, og då er det nesten uråd å få gode bilete. Slik er det berre.


Eg strikka kjolen nokre cm kortare enn oppskrifta, så det er meir som ein tunika, kanskje. Eg trur det vert varmt nok, og sidan eg ikkje aner om garnet vil sige, satsar eg på å strikke kort. Vi får sjå korleis det oppfører seg!
Ha ei fin veke!!

20 kommentarer:

Tove sin strikkeside sa...

Kjempefin kjole.

Det er en award til deg i bloggen min

Knutine sa...

Nydelig kjole...
Flink er du:-))

Mvh Wenche

Liv sa...

Flott kjole!

Frau Putz sa...

Cool. Sikke et stort arbejde.
Flot farve du har valgt. Den kan jeg rigtigt godt lide.

Tovepia sa...

Kjempeflott kjole!! Så artig å strikke noe til seg selv også;)
Spennende når man begynner på et stort plagg;)
ha ei god uke og klem;)

mimouna sa...

For et herlig plagg! Tunika er i grunnen vel så greit som kjole, og slike plagg har jo ofte en tendens til å sige. Greit når akurat det ikke er noe problem.

Du får gjemme fyrstikkene så han ikke får fyrt i ovnen på en stund da. ;o)

Anonym sa...

Hei for en kjempefin kjole/tunika du har strikket. Likte både fargen og modellen på den. Lekker

wims sa...

Knallfin. Herlig og lage noe slikt til seg selv:-)

Sidsel sa...

Knallfin kjole! Litt av et stykke arbeid det der så du har all grunn til å være stolt!

tintin-44 sa...

Har venta spent siden du nevnte at du skulle strikke kjole, regnet ikke med å se det ferdige resultatet så fort. Du er effektiv!Kjolen ble kjempestilig!
Ha en fin uke!

Hanne sa...

Gratulerer med knallstilig kjole!

Greta sa...

Stilig kjole. det er så godt med noe varmt som går nedov skinka når det er så kaldt som det har vore ute i det siste. No er det varmere, men det vert nok kaldt att. Og når du går ute går det fint å bruke den.
Ein kjole du kan vere stolt av og som du kjem til å bruke mykje om vinteren.
ha ei fin uke videre

Judit sa...

Den blei kjempefin, og siden jeg har tatt på den vet jeg at den er myk og deilig. Nå vart jeg litt misunnelig rett og slett:-)

Annelive sa...

Flott kjole som ser god og varm ut!

Hilsen
Annelive

Rigmor sa...

for en flott kjole! Og den satt jo som støpt på deg da!

Rapunsel sa...

Ah! Den var riktig lekker!

Helen Brekke sa...

Den vart nydeleg, så greitt med deilige strikkeplagg. Eg slit også med å ha på meg strikkakjoler og slikt, det blir for varmt for fort.

*maria* sa...

Du har grunn til å være stolt over den ja. Knall fin og satt jo helt perfekt! Imponert over at noen klarer å kose seg med beine veien strikk. Må ha tvangsstrikketid på sånne prosjekter jeg he he

Husmora sa...

Den var lekker! :-) Kunne tenkt meg den fargen som var i oppskriften, -men jeg har så mange prosjekter som ligger foran.. .-)
Ha en flott dag! :-)

Kelsina sa...

Kjempefin kjole du har strikket. Deilig å ha om kulda kommer tilbake da