tirsdag 2. februar 2010

Tonje Glimmerdal heldt meg våken i natt!


Om du har born, vil eg håpe at du har sett bøkene til Maria Parr: "Vaffelhjarte" og den nye "Tonje Glimmerdal". Om du ikkje har born i rett alder, bør det ikkje hindre deg i å lese og nyte desse bøkene. No må eg innrømme at eg ikkje har lest Vaffelhjarte, men eg klarte ikkje å legge frå meg boka om Glimmerdalens vesle dunder, Tonje Glimmerdal.

Det er som ei moderne Pippi, iblanda litt meir. Boka er morsom, rørande, engasjerende. Og eg kosa meg over godt språk, på nynorsk. Mange av orda er slike eg nesten har gløymt, men som ligg i genene;)

Besøk Samlaget sine sider for å sjå meir!

4 kommentarer:

tintin-44 sa...

Denne boken lå under juletreet til mine to østlandstalende barn. Vi har tidligere fått "vaffelhjarte", og jeg lo like mye som jentene. Kan absolutt anbefales selv om en trenger ordliste for å klare å lese den :)

solveig sa...

Vi har begge bøkene i hus, men eg har ikkje lese dei - enno.

Greta sa...

Har aldri hørt om desse bøkene. Mine barn er jo blitt litt store og bor ikkje heime.

lommetøfler er av dei mest geniale produkta eg veit om. Lett å ta med og gode og varme der det behøves. Du burde prøve dem
klem

Marit sa...

Jeg har ingen barn i riktig alder, men i jobben på biblioteket ser jeg att stadig nye jenter tar denne med heim. Virkelig populær!