søndag 21. september 2008

Kan du russisk?

Eg er ganske dårleg i russisk.

Så no lurer eg på kva som står på dette garnet....

Ei dame på hobbyboden trengte noko garn av ei bestemt type, og eg hadde tilfeldigvis eit slikt nøste. Så eg melde meg frivillig til å hjelpe. Vi utveksla adresser, og i går dumpa denne tingesten ned i postkassa mi. Det er eit 100 grams nøste, og det er uhorveleg tynt og mange meter langt... trur eg. I alle fall tolkar eg den russiske teksta til å bety 100 gram og 781 meter? yards? Kven veit??

Det ser ikkje ut til at garnet skal vaskast. Og det er faktisk stikkete. Litt som gammaldags ull, av den tynne typen? Men er det eigentleg noko anna? Det slitnar lett om eg prøver å slite det.

Så kva kan eg lage av dette, og kva er det??

5 kommentarer:

Mångsysslare sa...

Spennende garn du har fått. Du har tolket helt rett og det er 100 % ull. Det første bildet viser produsentmerket, tror jeg, i hvertfall har jeg sett det på annet også.

Mångsysslare sa...

Skulle bare tilføye at det står metr, som er meter på norsk.

Mångsysslare sa...

Jeg kommer på mer og mer. Det står et telefonnummer du kan ringe hvis du vil vite mer. Du må nok legge på landsnummer. Retningsnummeret er med. Gjetter på at det er i St.Petersburg eller Moskva, så er du heldig, så kanskje det finnes noen på kontoret som kan engelsk.

Lykke til med å bruke garnet!

Figgapia sa...

Spennende med "uvanlig" garn og jeg håper du finner ut av det og finner noe flott å lage med det.

~'~ amorine ~'~ sa...

Hei,

det er "Semenovskaya Garnet- Kseniya". Det er 100% ull, garnet veier 100 gram og er 781 meter lang(russisk meter er det samme som norsk meter).
Garnet er produssert i Moskva, men landsnummeret ble endret for ca.1.5-2 år siden.Prøv -495 instedenfor -095.

:)