fredag 19. september 2008

Lenge sidan sist!

Eg er her enno:) Det har vore ei travel veke på mange måtar, men no er det på tide å oppdatere litt igjen. I det siste har eg strikka lite, enkelte dagar ingenting. Men eg har gjort mykje anna! I dag kom eg på at det er behov for kake til 2 årsbursdagsselskap om nokre veker. Glutenfri bløtkakebotn er ein fin ting, så kan svigerfar også få smake! I dag laga eg to, og så har eg fylt dei med vaniljekrem og jordbærkrem. No ligg 1,5 kake i frysaren, og så tek eg opp kake og har krem på utsida når behovet melder seg. Slik vert dei saftige og gode, og det har ingen effekt på smaken at dei har vore i frysaren.

Så vart eg inspirert til å rydde litt, og i dag var det leikene som fekk gjennomgå. Jentene har litt leiker i stova, og i dag rydda eg med hard hand, og kasta ein del. Håper dei ikkje oppdagar det!

Tidlegare i veka kom prinsessa med bøn i blikket og eit nydelig smil: "Kan vi bake bollar? Eg har lyst til at vi skal gjere noko sammen."
Går det an å seie nei til slikt? Så då vart det bollar. Minstemor er også ivrig, men mest på å ete deig. Deiga er betre enn dei ferdige bollane... Og prinsessa lagar alltid bittesmå bollar og andre kreative ting.
Min kjære farfar har ein bror i Stryn, som tydeligvis har meir enn nok plommer. Farfar har ei kasse med plommer på benken, og deler ut med raus hand. Så i kveld fiksa eg nokre glas med hermetiske plommer, så kan vi ha plommer til jul:)


Ute er det litt haustleg. Det får vi tåle, det er langt uti september! Men det er framleis små lyspunkt ute. Og nokre tydelege haustteikn....

Dette skal visst bli kake. Eller suppe. Bra at jenta ikkje tør å smake!!


Her er det derimot lov å smake! Og månedsjordbæra blomstrar enno! Det er vel ganske imponerende, eller?


Eg er så fornøgd med blomster som klarer å styre seg sjølv, og som i tillegg er vakre. Desse har stort sett vore fulle av blomster heile sommaren. Eg skal ha fleire slike!

Rosene er ikkje fulle av blomster, dei klarer seg med å levere ein eller to roser om gongen. Men jammen er dei vakre når dei står der!Elles har eg falt for ein fristelse igjen.... Det måtte berre bli ein orkide. Den eine eg har hatt, står no på soveromet og har vinterferie.
Denne har stått ute og sett på gjestane i heile sommar, og er nesten like fin. Det skuldast ikkje at eg har grøne fingrar, men eg er takknemlig!

4 kommentarer:

Anita sa...

Så trist å høre om søskenebarnet i forrige innlegg, men det var nok godt for dere at han ble funnet.

Koslig blogg du har, og jeg kommer på besøk igjen. Ønsker dere en fin helg.

Hanne sa...

Nå ble jeg sulten, så mye godt du har laget! Og nydelige blomsterbilder.

Judit sa...

Det var sant, jeg skulle vel også laget noen kaker og puttet i fryseren. Kanskje jeg skal prøve meg på en bløtkake jeg også, men det får bli neste helg.

Masse fine høstblomsterbilder i bloggen din! Ha en god helg.

Frau Putz sa...

Uhm... Yummy. De boller og kager ser lækre ud. Jeg elsker hjemmebag. Sikke flittig du har været.