Det er jammen godt å ha gode hjelparar på kjøkenet! Vanligvis er denne hjelparen best til å ete av deiga, men i dag vart det meir å gjere.
Andre kallar kanskje dette bakverket for skillingsbollar, men heime hos oss heiter det kanel i svingane, og det er eit langt meir logisk namn! Det er jo stort sett det det er, massevis av svingar, og i dei er det kanel. Og smør og sukker, sjølvsagt:)
Eg må reklamere litt for denne kokeboka. Den er ikkje berre eigna for mannfolk, men eg har vurdert om eg skal gje den til min kjære, store son når han ein gong vel å flytte heimanfrå. Eg er ikkje sikker, kanskje skal eg ha den sjølv;)Det er mange gode oppskrifter her, og dei er grundig og lettfattelig forklarte. Så enkelt at sjølv far kan få det til!
7 kommentarer:
Mmmmm kunne tenke meg å smake desse:) Herlig hjelper du har.
Å slike boller er noe av det beste bakverket som finnes! Og god hjelp hadde du tydeligvis, så ikke rart de ble så flotte;) Kjenner nesten lukta av nybakt...mmm..
ja nu blev man ju sugen på bullar!
Eg har også den boka. Eg gjekk på heimkunnskap saman med forfattaren. Gode oppskrifter og nydelege bilde!
Det heter de hos oss også! Synes det er et veldig logisk navn.
Jeg er fra Bergen, så her heter det skillingsboller! De smaker nok godt uansett da. :o)
Den kokeboken har jeg faktisk lånt på biblioteket en gang, mye lurt i den.
Hmmmmmmm jeg kommer snart på besøk!! I visse familier heter disse sneglehus;-))
Legg inn en kommentar