fredag 4. september 2009

Plommer i overflod!Vi har så mykje plommer i år! Det har vore nesten så greinene skulle knekke, men no er det stort sett gjort:) For nokre dagar sidan var det så mykje vind at vi plukka inn det aller meste. No har vi ete plommer i store mengder, og eigentleg blitt litt leie... Då var det jammen flaks at eg såg innlegget til Pepperkverna der ho frista med ei spennende oppskrift på plommesylte.

Det vart nesten 2 kg mindre plommer i kjøleskapet, og i staden har eg fått fleire glas med nydelig sylte! Eg innrømmer glatt at eg let plommene koke lenger enn Pepperkverna anbefalte, og for å få den fastare måtte eg ty til litt Jam. Men smaken er fantastisk:)Svigerfar har godkjent den, og han er ein racer til å ete sylte!

4 kommentarer:

Tovepia sa...

Det så ut til å bli nydelig! Henger det plommer igjen etter denne helga, måp jeg vel til pers selv. Laget plommesaft ifjor og det var lettvint og godt. Da slipper du å ta ut steinene; kjører alt i saftkokeren;)
Ha ei koselig helg og klem fra meg!

sol sa...

Plommesyltetøy er nydelig! Ha en fin helg :)

Frau Putz sa...

Jeg har kogt blommegrød i dag - men mine blommer er "Victoria" og har lyst skind, så grød og marmelade bliver desværre ikke så flot rødt som dit.
Men det smager HERLIGT anyway.
I morgen plukker vi sommeræbler og koger æblegrød - for her blæser det voldsomt i øjeblikket, så de fleste æbler ligger snart på græsset.
Fortsat god helg.
Klem fra FP

Hanne sa...

Så fantastisk med så mye plommer! Også så mye deilig en kan lage av det. I år har jeg 23 plommer på treet, og er storfornøyd, vi plantet det i fjor sommer.