fredag 2. juli 2010

No er det jammen ferie!

I dag (eller i går, dette er visst etter midnatt) hadde eg siste arbeidsdag før eg tok sommarferie. Ikkje at eg har slite meg ut fram til no, eg har hatt fri fleire dagar innimellom, og arbeidet har stort sett vore å ta med tre unge gutar på litt aktivitetar medan foreldra har vore på arbeid. Det har blitt eit par turar til Ålesund, og ein tur på badeland. Kos!

I dag (eller i går, ja) var vi på tur til Ålesund sentrum. Vi måtte då sjølvsagt gå opp dei 418 trappetrinna til Fjellstua. Der er det flott utsikt over byen, berre sjå:


I dag var det til og med to store cruiseskip i byen. Til høgre her kan du sjå Mein Schiff, med plass til 1800 passasjerar. Dei hadde med seg ei stor mengde tysktalande turistar:)
I venstre kant her ser du Aurora, som kom frå Southhampton, via Irland, Grønland og Island. No skulle dei visst snart tilbake til England. Dette skipet har også plass til 1800 passasjerar, og eit par av gjestane der fortalde at dei har ei besetning på 850 mann i tillegg. Det er voldsomme mengder:)

I dag kom til med sola! Sola mi strålar om kapp med sola på den blå himmelen:)


9 kommentarer:

månestråle sa...

Flott reiseskildring:-)
man får lyst påen tur til Ålsund. God helg:-)

Greta sa...

Å så fin han er byen "min". skal til sunnmøre på søndag. Stopper sør for fjorden til mandag og drar videre til Ørskog på mandag. Begravelse er årsaken til turen no. Så det vert nok ingen Ålesund tur trur eg. men skal opp att i slutten av månaden og treffe barndomsvennina mi som skal ferier med familien sin der. Da håper eg på ein tur ut til byen med det store hjertet. Klem

Sisselshverdag sa...

Da får du ha en flott ferie. Blir ingen oppovertur enda i sommer så jeg får nyte bildene dine :) Har vært på Fjellstua en gang og da var jeg 3 månder, begynner bli ei stund sia ja;)

Hører det er deilig vær hos dere, kos deg:)

Frau Putz sa...

Sikke en flot udsigt over byen. Den var alle 418 trappetrin værd, synes jeg.

Jeg håber I får en dejlig ferie.

Klem fra Frau Putz

Tovepia sa...

Flott tur i skjønne omgivelser. Vært i Ålesund bare en gang, burde vært tilbake;)

Kos deg i ferien og klem fra meg;)

Annika sa...

Skal tru om det er same utdrikkingslaget eg veit om då?

Ønske dokke ei strålande god helg! Herlig me sol!

gyldenkron sa...

For en nydelig utsikt. Har vært i Ålesund en gang jeg og, og videre til Fjørtoft. Men vi rakk aldri å gå opp trappetrinnene.
Ha en flott ferie, håper på masse sol

Tika sa...

Drømmer om en tur til Ålesund, jeg. Ut fra bildene dine ser det ut til at jeg snart må få realisert den drømmen, for jeg skjønner jo at jeg har gått glipp av noe.

Ellers er det ei skjønn "privat sol" du har :)

Siddis-in-houston sa...

Å, jeg må jammen ta en tur til Ålesund når vi endelig har flyttet hjem, ha en flott helg!