søndag 8. august 2010

Ein lærer så lenge ein lever!

Ein laurdag med fint ver, siste feriehelg, det måtte bli båttur! Vi kosa oss i fint sjøver, fekk nok fisk til ein skikkeleg torskemiddag for heile familien i tillegg til krabbeagn og kattemat;) Ikkje noko brakfiske, men vi fekk jo litt! Og så gjekk vi i land på ein holme og grilla pølser. Det var rett idyllisk!
Reker og loff er ein gammal favoritt. Standard tilbehør er ganske enkelt: majones, sitron... No har eg lært noko nytt!!

Det vart ekstra godt etter at svoger Jon kom på besøk. Han hadde nokre nye tips:
Var kanskje ikkje så lett å sjå kva dette er... Men eg kan vise det litt meir detaljert:

Årets nye rekesmørbrød består no av loff med smør, reker, litt salt og pepar ( vi brukte sitronpepper, der er det salt også), sitron (om du treng meir enn sitronpepper), dill og rødløk. Og så majones, sjølvsagt....

Dersom du har smakt dette før, er det eg som er treg. Dersom du ikkje har smakt det før, er det berre ein ting å gjere: Prøv!

8 kommentarer:

Tovepia sa...

Det så herlig ut!! Jeg lager ofte en saus av majones og rømme (50/50) med hvitløk og sitronsaft i til rekene, det er godt!!
Nyt søndagen og klem fra meg;)

Greta sa...

Høres godt ut dette og det Tovepia lager. Får kanskje se til å skaffe emg reker snart. Nyt den siste feriedagen din

Unknown sa...

Reker er nydelig, og jeg kommer til og prøve denne varianten..

Ha en fin søndag :-)

KRØLLEMIKKEL sa...

Det så godt ut. Den variaten må prøves. Ha en god søndag.

Red Hobbitt sa...

Vi har alltid rødløk og sitronpepper til når vi spiser reker. Men de siste gangene har jeg laget en lettvint aioli som også er nydelig til.
Nå fristet du meg skikkelig, fikk lyst på reker.

Brit Strikkenerd sa...

Løk var ny variant - spennende. Ellers hørtes det helt topp ut med båt og fisketuren - kjekt at man kan gjøre slikt:)

mimouna sa...

Høres ut som en fin sommerdag. Rødløk er i grunnen godt til mye den, kanskje jeg må prøve til reker også.

Ha en fin søndag!

Unknown sa...

rødløk må jeg prøve neste gang reker står på menyen :-)